Skolerne i Syddjurs Kommune ligger over landgennemsnittet på flere parametre

En ny analyse viser positive tal for 9.klasselevernes afgangseksamener i Syddjurs kommune. Flere unge tager de obligatoriske afgangsprøver i folkeskolen og flere opfylder karakterkravet til erhvervsuddannelserne 

Af: Chiara Bastiani Storm 

En analyse fra Indenrigs- og Boligministeriets Benchmarkingenhed viser, at skoler i Syddjurs Kommune på flere parametre ligger over landsgennemsnittet.

Skolerne i Syddjurs klarer sig for eksempel bedre, når det kommer til, hvor mange 9.klasses elever, der opfylder karakterkravet til erhvervsuddannelserne. Det gør 88 procent af eleverne i kommunen. Det er tre procent mere end landsgennemsnittet.

Samtidig er der flere, der tager de obligatoriske prøver ved folkeskolens afgangseksamen. Det gør 90 procent af de unge i kommunen. Det er to procent mere end landsgennemsnittet.

Formand for udvalget for familie-, børn- og læringsudvalget Kirstine Bille udtaler på Syddjurs Kommunes hjemmeside: 

 ”Tallene fra den nye analyse er en god indikator for, at vores folkeskole er på rette vej. Det er et af vores klare mål, at flere elever bliver klar til at kunne tage en erhvervsuddannelse eller en anden ungdomsuddannelse.”

Chiara Bastiani Storm