Ensomhed i provinsen: ”Jeg er egentlig bare træt af at være alene”

Sussanne Flintholm og Sille Hansen, kæmper side om side imod ensomheden i provinsen. Det gør de blandt andet ved netværksmøder, hvor unge kan bygge relationer.

Af Andreas Kloster

Ifølge analysen ”Ensomhed i Danmark” lavet af MaryFonden, er ensomhed blandt unge et alarmerende problem. 12% af de unge mellem 16-29 føler sig ensomme. Ovenikøbet viser Danmarks statistik os, at vi over de sidste ti år har set en tendens til, at flere unge flytter fra provinsen.

”Ensomheden er ikke rar, og jeg er egentlig bare træt af at være alene,”

Fortæller Sille Hansen. Hun er en af de unge i Ebeltoft, der har problemer med at knytte bekendtskaber. På trods af at Sille er med i diverse foreninger, og generelt er en meget udadvendt person, så føler hun alligevel ikke, at hun kan bryde ensomheden.

”Det her er blevet min mission. Det skal bare lykkes,”

Siger Sussanne Flintholm, der sammen med Sille har taget initiativet til at opstarte netværksmøderne for de unge i Ebeltoft. Det har hun gjort fordi, at hun ser det som altafgørende, at de små kommuner formår at holde på de unge, så ungdommen ikke bevæger sig endnu længere imod minoritetslignende tilstande.


Foto: Privat. Susanne Flintholm, medstifter af netværksmøderne for unge i Ebeltoft.

”Det at være ung her, det er jo en ensomhedsstempling i sig selv,”

Fortæller Sille Hansen. Problemet for Sille er ikke, at der ikke er muligheder nok i Ebeltoft, for hun spiller både badminton og motionerer generelt meget. Problemet for hende er, at hun altid er betydeligt yngre end de andre. Hun forklarer, at hun selvfølgelig holder af disse relationer, men det er bare ikke det samme som et bekendtskab på hendes egen alder.

Det første netværksmøde, Sussanne og Sille skal holde, bliver den 31. januar 2022 på Maltfabrikken i Ebeltoft. De har kun ét ønske til dette møde, og det er at sige farvel til ensomheden hos Sille og de andre unge, der forhåbentligt møder op.

Andreas Kloster