Nyt initiativ i politisk modvind: allerede mange lignende tilbud

Den 36-årige Kristina Anna Nielsen føler et behov for et nyt folkehus i Ebeltoft, men formand for kultur, fritid og landdistrikter Heine Skovbak Iversen mener, at man bør se andre veje

Af Oliver Gohr

Kristina Anna Nielsen er på barsel med sin nyfødte søn, men hun er i gang med et større projekt. Hun har haft sønnen med til den lokale kirkes børnearrangementer, men nu er sæsonen slut, og det har fået hende til at ville starte et nyt børne- og folkehus med resten af mødrene og bruge den gamle præstegård i byen som facilitet.

Heine Skovbak Iversen, der er 2. viceborgmester i Syddjurs fra Radikale venstre og formand for det nye udvalg ’kultur, fritid og landdistrikter,´ synes dog ikke, at det er det rigtige for Ebeltoft. Han forstår, at mødrene ønsker et sted, de kan være om dagen, men han mener, at man bør prioritere de allerede eksisterende faciliteter:

”Jeg synes, det er godt at folk vil lave sådanne arrangementer og mødes, men vi har allerede mange kultur- og forsamlingsinstitutioner, som jeg synes man skal benytte sig af så meget som muligt. Det er første prioritet”

Kristina Anna Nielsen er godt klar over mulighederne for mødesteder, og ifølge hende skal det heller ikke fungere som konkurrence, men hun føler behovet for et mere folkeligt og billigere mødested:

”Vi har Maltfabrikken, som er det helt store flotte kulturelle tiltag, og vi er alle meget glade for det, men sagen er bare, at det er dyrt at leje lokaler der, og det er heller ikke lige et sted hvor man mødes og hænger ud. Det vil vi gerne lave”

Heine Skovbak støtter ideen om, at mødrene mødes og laver arrangementer, og håber samtidig at den gamle præstegård bliver brugt til noget, men han mener altså ikke, at en kombination af de to bliver en prioritet. Der er dog faldet noget på plads i forhold til gruppens ønsker, og det ser Heine Skovbak meget positivt på:

”Det er de her fællesskaber, som vi jo så enormt gerne vil, og nu har jeg fået at vide, at de har lavet en aftale med Maltfabrikken om, at de kommer et par dage om ugen, og det er jeg virkelig glad for, det er jo det vigtigste”.

Oliver Gohr