Fænomen i lokalområde: Facebookgruppe fyldes med disse opslag

Lokale Facebookgrupper plejer at fyldes med flinke henvendelser, ting til salg eller billeder af lokalområdet. Sådan er det også med gruppen ”Ebeltoft netværk”, men én ting adskiller sig. Forsvundne scootere, der flyder i området.

Af Oliver Gohr

Flinke borgere har den seneste tid lagt billeder op på Facebook af ejerløse scootere typisk med tekster som ”nogen der mangler denne” eller ”denne er fundet ved…”. På to dage har der været tre tilfælde af efterladte scootere i gadebilledet. Det har været billeder fra vandgrænsen på havnen, en skov og bag den lokale fodboldbane. Det er altså typisk steder, som ikke er alt for hyppigt besøgte. 

Opslagene i den lokale Facebookgruppe er ment som et forsøg på at finde den rette ejermand, og det ser ud til at lykkes. Scooteren fra havnen blev lagt på Facebook ved 11-tiden og ved 16-tiden samme dag blev den meldt returneret til ”en glad ejer”

Fænomenet har også bragt teorier med sig. I et kommentarspor i Facebookgruppen lyder en kommentar på at det angiveligt skulle være den samme scooter, der bare bliver flyttet rundt i byen. Dog fremgår det på billederne at den ene scooter er blå, den anden sort med logo bagpå og den tredje sort uden logo.

Oliver Gohr