Lokal naturelsker og ildsjæl er uforstående: Hvor er de udsultede dyr i nyhederne?

På diverse facebookgrupper er der stor kritik af rewilding-projektet i Molslaboratoriets arealer. En af grupperne har næsten 15 tusinde medlemmer, og her er Annette Klit en de mange fakkelbærer i debatten. Hun mener ikke, at TV2 har opfyldt rollen som vagthund her.

Af Asger Hinsch

Den smukke natur i Mols Bjerge betræder Annette Klit på næsten daglig basis. Men hendes idylliske naturvandring bliver ødelagt af kreaturer, der i hendes øjne direkte udsættes for vanrøgt i form af manglende føde.

I en mailkorrespondance har Annette Klit været i kontakt med TV2 ØSTJYLLAND og forsøgt at bringe opmærksomhed på de eventuelle brud på dyreværnsloven af Molslaboratoriet, som facebookgruppen og foreningen ”Stop Vanrøgt af Dyr bag hegn” har politianmeldt.

Sidste mail i denne tråd blev sendt d. 13 januar, som Annette Klit ikke har fået nogen respons på.

”Det gider de ikke lave en nyhed om. Det er der åbenbart ikke noget nyt i. Hvis jeg var journalist, ville jeg syntes, at alt det her var mums. Jeg er faktisk lidt rystet”, siger Annette Klit.

Redaktionschef Karsten Smed fra TV2 ØSTJYLLAND forholder sig til denne kritik og fortæller, at han ikke finder den berettiget.

”Historien er løbende blevet dækket rigtig meget af os, og jeg har svaret på flere klager. Enten mener folk, at det bliver dækket for meget eller for lidt. Men skal det i nyhederne, så skal der ske noget mere nyt og afgørende”, fortæller Karsten Smed og forklarer, at en politianmeldelse på ingen måde kan måle sig med en decideret sigtelse i forhold til væsentlighed.

Yderligere henviser han til TV2 ØSTJYLLANDS egen facebookside, hvor de havde en livedebat omkring rewilding d. 12 maj 2021.

Den seneste udvikling i sagen skete mandag aften kl 17, hvor en gruppe aktivister, fodrede fritgående køer med hø. Det blev fjernet af personalet fra Molslaboratoriet samme aften og efterfølgende morgen.

Videooptagelse: Øxenholt Foto

Karsten Smed har ikke siddet på dagens redaktion og har ingen kendskab til videooptagelsen, men forholder sig dog skeptisk til at denne udvikling i sagen kunne gøre nogen forskel til historiens nyhedsværdi.

Asger