Aktivister raser og laver happening på Molslaboratoriet: Stop dyremishandling

En gruppe vrede borgere er stærkt utilfredse med Molslaboratoriets rewildingsprojekt. De mener, at dyrene i projektet bliver udsat for dyremishandling. I går lavede de en happening. I dag er de meldt til politiet. 

Af: Chiara Bastiani Storm

I går aftes d.24.januar kl.17 brød dyreaktivister reglerne på Molslaboratoriet i Mols Bjerge. Ifølge aktivisterne, bliver dyrene på Molslaboratoriet mishandlet og udsultet. Aktivisterne var derfor taget ud for at fodre dem. 

Aktivister smider hø ind til dyrene i rewildingprojektet. Video: Øxenholt Foto

De heste og kvæg, der er med i Molslaboratories rewildingsprojekt, må ikke fodres. Medarbejdere på Molslaboratoriet har været ude for at fjerne høet i går aftes og i dag, da det ødelægger forskningsprojektet og er til fare for dyrene at få noget kost, de ikke er vant til. 

”Enhver ulovlig handling overfor museet, især hærværkslignende aktioner som dem vi det seneste døgn har været vidne til, bliver naturligvis taget alvorligt og er forelagt Østjyllands Politi,” siger Bo Skaarup, der er museumsinspektør for Naturhistorisk Museum Aarhus. 

Molslaboratoriets rewildingsprojekt er ejet af Naturhistorisk museum Aarhus.

Medarbejder på Molslaboratoriet fjerner aktivisternes hø. Video: Øxenholt Foto

Vrede borgere raser over rewildingsprojektet og ser det som dyremishandling. Dorthe Brauner Jensen, der er formand for ”Stop indhegningerne i kommende National Parker NNP” med knap 15.000 medlemmer på Facebook, skriver om happeningen: ”Der er spredt hø ca. 17 steder på Molslaboratoriers arealer i dag. Folk vil ikke finde sig i mere udsultning af dyrene”.  

Opslaget har fået over 100 likes og 33 kommentarer fra medlemmer af Facebookgruppen, der hylder aktivisterne som helte. 

Annette Klit, der er medlem af Facebookgruppen, ved ikke, hvad der kommer til at ske fremover, men tror, at der kommer til foregå flere happenings: ”Vi stopper ikke modstanden, før de stopper udsultningen af dyrene,” siger hun. 

Chiara Bastiani Storm