Syddjurs Kommune vil opføre solceller ved Høegholm: – Niels føler sig ikke hørt af politikerne

Kommunen har besluttet, at der skal arbejdes videre med etableringen af solceller ved Høegholm, og at borgerinddragelsen er vigtig. Alligevel føler en af naboerne til projektet sig ikke hørt, og byrådet har ikke svaret på hans bekymrede e-mails.

Af Emma Lindberg

Et enigt byråd besluttede sidste år, at der skal arbejdes videre med at opføre fire nye solcelleanlæg i Syddjurs. En af dem skal placeres i Høegholm, hvor Niels Brøgger bor. I referatet fra byrådsmødet i juni 2021 står der, at det er vigtigt, at borgerne i området omkring Høegholm bliver hørt.

Men Niels Brøgger føler sig ikke hørt af politikerne. Tilbage i juni 2021 sendte han en e-mail til alle byrådspolitikere i Syddjurs Kommune, hvor han forklarede sin situation. Her inviterede han også politikkerne forbi, så de med deres egne øjne kunne se, hvordan solcellerne ville påvirke udsigten, men ingen er vendt tilbage.

Niels Brøgger frygter genskind fra solcellerne, og at hans ejendom taber værdi. Han bor mere end 200 meter fra det område, hvor solcellerne skal opføres, står derfor ikke umiddelbart til at få erstatning.

I e-mailen til byrådspolitikerne står: ”Vi føler os utrygge ved, hvordan projekter vil håndtere eventuelt genskin – både for os som naboer og i forhold til trafikken i området.”

Morten Siig (SF) fra Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget kommenterer på Niels’ bekymring om genskin med: ”I lokalplanen skal der tages hensyn til, om han får genskin, derfra hvor han bor.”

Medlem af Erhverv- og Plan udvalget Ole S. Hansen (S) har ifølge ham selv været ude at besøge både lodsejere og de naboer, der bliver berørt af solcelleanlægget. ”Jeg kan kun beklage, hvis han ikke har hørt fra nogen.” siger Ole, og pointerer at byrådet efter høringen beskar i antallet af solceller ved Høegholm.

Emma Lindberg