Rundstykker og kakao: Natklub i Ebeltoft tager kreative midler i brug

Neonlys forude. Diskotek Klods Hans i Ebeltoft, håber inderligt på, at Covid-19 vil miste sin status som samfundskritisk sygdom, og endnu engang give mulighed for en genåbning af nattelivet.

Af Andreas Kloster

En luftbåren sygdom, og tætdansende unge mennesker, har vi lært, er en farlig cocktail. Denne cocktail indeholder blandt andet nedlukning, isolation og ikke mindst høje smittetal.  Siden Covid-19 epidemien brød ud og diskotekernes første nedlukning d.11. marts 2020, har lange nætter på dansegulvet ikke været en realitet for mange unge.

I synet af Jyllands-Postens nyhed omhandlende, at Covid-19 kan miste sin blåstempling som samfundskritisk sygdom, så kan man snart ane de tågede nætter på diskoteket igen.

”Det lyder sgu for godt til at være sandt. Den historie har vi hørt mange gange”

Siger Thomas Helligsø, ejer af diskotek Klods hans i Ebeltoft. Selvom Jyllands-Posten efter sigende skulle have pålidelige kilder, der har afsløret at Mette Frederiksen vil genåbne landet den femte februar, så er Thomas Helligsø stadig ikke overbevist.

”Lukkede arrangementer, hvor du kan få rundstykker og kakao med hjem, det er vejen frem”

Siger Thomas Helligsø. Selvom en potentiel genåbning står for døren, så vil diskotek Klods Hans, og crewet bagved, stadig prioritere de kreative tiltag.

Under epidemien har det været nødvendigt at være kreativ, så man kunne udnytte sine åbne timer bedst muligt. For diskotek Klods Hans og dens ejere, har disse tiltag blandt andet været at give rundstykker og kakao med hjem, eller give et par kulørte drinks når du kommer ind.

Adgangen til rundstykker og drinks, kunne skaffes ved at købe en billet til arrangementet. Dette var en måde hvorpå de kunne sørge for, at det kun var det tilladte antal mennesker der kom ind, og samtidig sørge for at alle havde coronapas. Selvom den mulige genåbning fjerner kravet til disse, mener Thomas stadig, at en natklub som Klods Hans, kan få meget ud af at bevare de nyerhvervede strategier.

Mange diskoteker har holdt helt lukket, andre har udnyttet udendørsarealer, og nogle har gjort som Thomas Helligsø har gjort. Hvorvidt de kreative tiltag har fået samme plads på landsplan, som de har fået hos diskotek Klods hans, vides dog ikke.

Andreas Kloster